Πολλαπλασιαστής ισχύος – Δορυφορικό Link 16 για τις Γαλλικές δυνάμεις

Thales TopLink-MINT

 

Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων NAWAS και CWIX, το σύστημα Link 16 για μεταφορά δεδομένων μέσω δορυφόρων, σε αποστάσεις μακράς εμβέλειας.

Η άσκηση NAWAS 2012 οργανώθηκε από τους τρεις κλάδους των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με στόχο να επιβεβαιωθεί η ικανότητα των ΕΔ της χώρας να παρέχουν αποτελεσματική αεράμυνα για τις εκστρατευτικές χερσαίες δυνάμεις, εν κινήσει.

Η CWIX (Coalition Warrior Interoperability eXploration, eXperimentation, eXamination, eXercise) είναι ετήσια άσκηση δοκιμής και βελτίωσης της διακλαδικότητας των επιχειρησιακών πληροφοριακών συστημάτων των ΝΑΤΟϊκών κρατών.

Το σύστημα που ανέπτυξε η Thales είναι το TopLink-MINT και κατά την χρήση μεταβίβασε δεδομένα σε ΝΑΤΟϊκά κι άλλα συμμαχικά συστήματα. Έτσι, αποδείχθηκε η ικανότητα επιχειρησιακής ανάπτυξης δικτύου Link 16, σύμφωνο με το JREAP (Joint Range Extension Application Protocol).

Επιπλέον, αποδείχθηκε επιχειρησιακά και η δυνατότητα JRE (Joint Range Extension) του TopLink-MINT για αναμετάδοση πληροφοριών από Link 16 από το δίκτυο MIDS (Multifunctional Information Distribution System). Το MIDS είναι τμήμα των τακτικών τηλεπικοινωνιών και συλλέγει πληροφορίες, από διαφορετικές πηγές, παρουσιάζοντας ηλεκτρονική απεικόνιση του πεδίου μάχης, χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένα δεδομένα (δεδομένων και ήχου), με αντοχή σε αντίμετρα και με μεγάλη ευρυζωνικότητα.

 

Στην παρακάτω φωτογραφία δεν απεικονίζεται το TopLink-MINT, αλλά ένα τερματικό από σύστημα C2  του Γαλλικού Στρατού

 

C2 3

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: