Γαλλία: Δραματικές μειώσεις στην Άμυνα;

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει μέτρα «σοκ» για τη μείωση του ελλείμματος, με άμεση επίπτωση στην στρατηγική ισχύ της χώρας.

Ειδικότερα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει τη μείωση των πυρηνικών υποβρυχίων από τέσσερα σε τρία και ταυτόχρονα να πάψουν να χρησιμοποιούνται πυρηνικά όπλα από εναέριες πλατφόρμες, όπως τα Mirage 2000N και τα Rafale. Μόνο η τελευταία πρόταση κοστολογείται στα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι για τη μείωση των βάσεων εντός της Γαλλίας, από 60 σε 20, με μείωση της οροφής του Γαλλικού Στρατού..

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, αλλά και ο ίδιος ο Εκπρόσωπος Τύπου του, απορρίπτουν το δημοσίευμα ως προϊόν φαντασίας. Ειδικά για τα υποβρύχια αναφέρεται ότι αν μειωθούν σε τρία και δεδομένου ότι ένα θα είναι πάντα εκτός για συντήρηση, τότε η Γαλλία δεν θα έχει δυνατότητα πυρηνικής αποτροπής 365 ημέρες τον χρόνο. Οπότε η μείωση της εναέριας και υποβρύχιας αποτροπής απορρίπτεται κατηγορηματικά από τις δηλώσεις που έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού ΥΠΑΜ.

Ερωτήματα και αποφάσεις για την πολιτική και στρατιωτική στρατηγική της χώρας θα συζητηθούν τον ερχόμενο Ιούνιο και μόνο τότε θα ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Sous-marin 1

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: