Γαλλία: Αναβάθμιση των Α/Α φρεγατών και του De Gaulle

Το Γαλλικό Ναυτικό αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβάθμιση των συστημάτων ραντάρ της φρεγάτας αεράμυνας περιοχή F70 και του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle.

Η αναβάθμιση θα γίνει εντός του 2013 και θα αφορά την εγκατάσταση του ραντάρ αέρος κι επιφανείας SMART-S Mk2 3D της Thales. Η μία από τις δύο φρεγάτες, η Jean Bart έχει ήδη περάσει από τον εκσυγχρονισμό του ραντάρ της τον Απρίλιο του 2012. Η Cassard και το Charles de Gaulle είναι τα επόμενα πλοία που θα περάσουν το πρόγραμμα. Ειδικά για το αεροπλανοφόρο αναμένεται να γίνει όταν θα περάσει από γενική συντήρηση στη ναυπηγική κλίνη, μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ραντάρ SMART-S Mk2 είναι τρισδιάστατο, διαμορφωμένο για μέγιστη απόδοση σε μεσαίες έως μακρινές αποστάσεις για έρευνα αέρος κι επιφανείας και για κατάδειξη στόχων. Άκρως σημαντικές είναι οι επιδόσεις του σε παράκτιες περιοχές. Χάρη στην εμβέλειά του μπορεί να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του φακέλου πτήσης των αντιαεροπορικών βλημάτων. Βρίσκεται ήδη σε χρήση και με τα τουρκικά σκάφη MILGEM.

Jean Bart 2

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: