Τελικά δεν πωλούνται τα υποβρύχια Type 214

Δεν πωλούνται τα υποβρύχια

Δεν προχωρά η πρόταση για πώληση των δύο υποβρυχίων τύπου 214, που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η οποία είχε προταθεί ως ενδεχόμενη λύση απεμπλοκής από το σημερινό αδιέξοδο και επαναλειτουργίας των ναυπηγείων. Αυτό αποφασίσθηκε σε διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών.

Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, απέκλεισε κάθε συζήτηση για πώληση των υποβρυχίων και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη σύσκεψη, καθώς η συζήτηση του θέματος δεν ολοκληρώθηκε χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη λύση της πώλησης των υποβρυχίων αποκλείσθηκε και το ενδεχόμενο εκ νέου κρατικοποίησης των ναυπηγείων, καθώς, όπως επισημάνθηκε, εκτός από τα θέματα που άπτονται απόλυτα στη λειτουργία τους υπό κρατικό έλεγχο, μια τέτοια απόφαση θα ήταν τελείως αντιφατική και θα έστελνε λάθος μήνυμα τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να κινηθεί δυναμικά στην κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Κατόπιν τούτων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με τους εμπλεκομένους και συγκεκριμένα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του κ. Ισκαντάρ Σάφα, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα επαναλειτουργίας των ναυπηγείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή σύσκεψη απορρίφθηκε και το ενδεχόμενο καταγγελίας της σύμβασης. Ωστόσο, από κυβερνητικής πλευράς θα διερευνηθεί, μέσω της διαπραγμάτευσης με τα εμπλεκόμενα μέρη, το ενδεχόμενο και οι δυνατότητες τροποποίησής της, καθώς η υφιστάμενη σύμβαση έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι δεν λειτουργεί και έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο.

Πηγή: Η ΚαθημερινήT 214

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Ένοπλες Δυνάμεις, Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: