Τουρκία: Παράκαμψη της Συρίας με ελληνικό πλοίο

Sisa Deni Yollari

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Συρία, η Τουρκία ζημιώθηκε από την απώλεια εμπορικών συναλλαγών σε διμερές επίπεδο, αλλά και από την απώλεια της δυνατότητας οδικών μεταφορών, ώστε να μεταφερθούν τα τουρκικά προϊόντα σε άλλες χώρες της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι τουρκικές εταιρείες επιδιώκουν να καλύψουν το εμπορικό έλλειμμα στοχεύοντας στις αγορές των χωρών της βόρειας Αφρικής. Οπότε τέθηκε ουσιαστικά ζήτημα μεταφοράς των εμπορευμάτων προς την Αίγυπτο και άλλες χώρες της περιοχής μέσω της θάλασσας.

Η τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία Sisa Deniz Yollari προσφέρει ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Αλεξανδρέττας και της Αιγύπτου με πλοίο τύπου Ro-Ro (Roll-on Roll-off), το οποίο ενοικίασε από ελληνική εταιρεία. Το δρομολόγιο θα εκτελείται μεταξύ του λιμένα Λιμάκ της Τουρκίας και του Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου.

Στόχος των τουρκικών εταιρειών είναι να επεκταθούν ακόμα περισσότερο στις χώρες της βόρειας Αφρικής, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, βλέποντας την ύπαρξη μιας μεγάλης αγοράς για τα ανταγωνιστικά τους προϊόντα.

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: