Ινδία: Μια νέα κρίσιμη δοκιμή έρχεται

PDV 1

 

Εντός του Ιανουαρίου, ο Ινδικός Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) θα εκτελέσει μια πολύ κρίσιμη δοκιμή για την άμυνα της χώρας. Θα γίνει προσπάθεια αναχαίτισης βαλλιστικού πυραύλου έξω από τα όρια της ατμόσφαιρας.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του DRDO, Δρ. Β.Κ. Σαραουσάτ, διευκρινίζοντας ότι ο πύραυλος που θα εκτελέσει την αναχαίτιση θα είναι ο PDV (Prithvi Defence Vehicle). Αφού διανύσει 110 – 150 χιλιόμετρα στην ατμόσφαιρα θα καταστρέψει τον βαλλιστικό πύραυλο που θα έχει εκτοξευθεί από πλοίο του Ινδικού Ναυτικού. Ο PDV θα φέρει νέο ηλεκτροπτικό αισθητήρα έρευνας, που θα λειτουργεί ταυτόχρονα με τον παραδοσιακό ερευνητή με ραδιοσυχνότητα, για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μαζί με τον πύραυλο του συστήματος AAD (Advanced Air Defence), το PDV θα αποτελέσει το πλέγμα αντιαεροπορικής – αντιπυραυλικής άμυνας δύο επιπέδων, που στόχος είναι να καταστεί επιχειρησιακή το διάστημα 2013 – 2014. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης η Δεύτερη Φάση της αντιπυραυλικής άμυνας, που θα οδηγήσει στην ικανότητα αναχαίτισης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι θα εκτοξεύονται από αποστάσεις μέχρι 5.000 χιλιομέτρων. Αναμένεται να είναι έτοιμη το 2016.

Από πολιτικής άποψης, αν η δοκιμή είναι επιτυχής θα αποτελέσει σημαντικότατο βήμα της Ινδίας στο πλαίσιο του περιφερειακού ανταγωνισμού της με το Πακιστάν και την Ινδία. Σε ευρύτερη αναλογία, θα είναι ένα σημαντικό στήριγμα για την πολιτική των ΗΠΑ στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, αφού θα υπάρχει ένας ακόμα τρόπος εξισορρόπησης της κινεζικής ισχύος.

 

PDV 2

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: