Η νέα συνεργασία SELEX και Abu Dhabi Ship Building

Η ιταλική SELEX και η Abu Dhabi Ship Building (μέσω της Abu Dhabi Systems Integration – ADSI) υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (ΜοU) για την παροχή υπηρεσιών ολοκλήρωσης λογισμικού, μηχανολογικών και λοιπών συστημάτων, στις χώρες – μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Στο νέο συνεργατικό σχήμα που δημιουργείται, θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο 50% στελέχη επιχειρήσεων των Εμιράτων και 50% Εμιρατιανοί μηχανικοί.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Αμπντουλάχ Αλ Νταρμάκι (αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Khalifa Fund for Enterprise Development) και του γενικού διευθυντή της SELEX, Λορέντσο Μαριάνι.

Το MoU στοχεύει σε δέκα προγράμματα συνολικής αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω των οποίων η SELEX θα εμπλέξει επιχειρηματικά την ADSI. Τα προγράμματα αφορούν διάφορα συστήματα όπως, ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αεράμυνας, ελέγχου ναυσιπλοΐας κτλ. Εντούτοις, δύο από τα πρώτα προγράμματα που θα εμπλακεί η ADSI θα είναι στην υποστήριξη των δύο πρώτων κορβετών της κλάσης Baynunah και στην υποστήριξη του συστήματος ραντάρ επιτήρησης στο αεροδρόμιο της πόλης του Κουβέιτ.

Απλές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που εκμεταλλεύονται τις συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ίσως θα ήταν πιο συνετό η κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να φέρει κεφάλαια για επενδύσεις…, να φέρει και λίγη τεχνογνωσία.

Baynunah 1

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: