Αναβαθμισμένα M-109 για τον Αμερικανικό Στρατό – Βίντεο / Φωτό


 

 

Στο πλαίσιο της διατήρησης κι ενίσχυσης των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων, ο Αμερικανικός Στρατός έχει σε εξέλιξη τρία σημαντικά προγράμματα αναβάθμισης βασικών πλατφορμών. Το πρώτο είναι ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων Μ-1 στην έκδοση SEP-2, το δεύτερο ο εκσυγχρονισμός των ΤΟΜΑ Bradley και το τρίτο ο εκσυγχρονισμός των αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ-109A6 Paladin.

Τα πυροβόλα περνούν από το πρόγραμμα PIM – Paladin Integrated Management, που θα προσθέσει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις, που φτάνουν μέχρι την επανασχεδίαση ορισμένων τμημάτων τους. Επιπλέον, θα δώσουν λύση στα προβλήματα χωροταξίας, βάρους και παροχής ισχύος στα πυροβόλα.

Πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται αλλαγές είναι στο σασί και την κατασκευή των M-109A6 Paladin. Τα νέα τμήματα που προστίθενται είναι κοινά με αυτά των ΤΟΜΑ Bradley ώστε να υπάρχει ομοιογένεια υλικού και οικονομίες κλίμακας.

Θα προστεθεί νέος ισχυρότερος κινητήρας V903, 675 ίππων, νέο σύστημα οδήγησης και μετάδοσης κίνησης, φαρδύτερες ερπύστριες για καλύτερη πρόσφυση, το υδραυλικό σύστημα κίνησης του πύργου θα αντικατασταθεί με νέο ηλεκτρικό, ισχύος 70kW, το οποίο προέκυψε από το πρόγραμμα πυροβόλου Beyond Line Of Sight, του σχεδίου Future Combat Systems. Επιπλέον, στα πυροβόλα θα τοποθετηθεί νέα ψηφιακή αρτηρία μεταφοράς δεδομένων και νέα ισχυρότερη πηγή παροχής ρεύματος, ώστε να υποστηρίζει τα ψηφιακά συστήματα, τους υπολογιστές, τις τηλεπικοινωνίες και τους παρεμβολείς κατά των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο Αμερικανικός Στρατός διαθέτει συνολικά 950 Μ-109Α6 Paladin και σκοπεύει να περάσει από το πρόγραμμα ΡΙΜ τα 580 από αυτά. Το πρόγραμμα ΡΙΜ έχει περάσει όλες τις δοκιμές του στρατού και σύντομα θα δοκιμαστεί για την αξιοπιστία, διαθεσιμότητα και ευκολία συντήρησης. Αν περάσει κι αυτό το στάδιο ελέγχου, τότε, εντός του 2013, θα μπει σε χαμηλού ρυθμού βιομηχανική παραγωγή, με την πλήρη παραγωγή να ξεκινάει το 2017.

 

M109A6 PIM 1 M109A6 PIM 2 M109A6 PIM 3 M109A6 PIM 4 M109A6 PIM 5

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: