Καναδάς: Μια άλλη προσέγγιση για το κόστος του F-35

F-35 3

Η κυβέρνηση του Καναδά αντέδρασε στην κριτική που της ασκήθηκε για την ανάλυση του κόστους κτήσης και διατήρησης των μαχητικών F-35, ανακοινώνοντας ότι προσέλαβε την ανεξάρτητη εταιρεία οικονομικού ελέγχου KPMG. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα επιδοθούν όχι στο Υπουργείο Άμυνας, αλλά στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων.

Όπως δημοσιεύθηκε σε καναδικά ΜΜΕ, η μελέτη βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι γνωστό το πότε θα ανακοινωθούν και επίσημα. Στο σημείο αυτό έγκειται και η ανησυχία των διαφόρων πλευρών, καθώς πιστεύουν ότι αν δεν ανακοινωθούν σύντομα, τα δεδομένα πολύ γρήγορα θα καταστούν ξεπερασμένα.

Η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να προχωρήσει στην προμήθεια των F-35 προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις, όχι μόνο για το υψηλό κόστος, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μελέτη επιχειρησιακών απαιτήσεων. Μάλιστα, ο Γενικός Επιθεωρητής του κράτους είχε αποκαλύψει ότι η εκτίμηση του κόστους που χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει την απόφαση προμήθειας είχε επηρεαστεί εσκεμμένα προς τα κάτω, αδιαφορώντας πλήρως για το κόστος υποστήριξης των 65 αεροσκαφών.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: