Ισραηλινή Αεροπορία: Κοντά στα εγκαίνια του κέντρου πτητικής εκπαίδευσης

Η Elbit Systems βρίσκεται πολύ κοντά στην παράδοση του κέντρου πτητικής εκπαίδευσης της Ισραηλινής Αεροπορίας. Την παρούσα περίοδο γίνεται η τελική ολοκλήρωση και δοκιμή των συστημάτων, ώστε τον Φεβρουάριο να ξεκινήσει να λειτουργεί επίσημα.

Το κέντρο θα διαθέτει οκτώ εξομοιωτές πτήσεων για μαχητικά F-15 και F-16. Η κατασκευή του γίνεται προκειμένου να μειωθούν οι ώρες πτήσεις των πιλότων, λόγω του αυξημένου κόστους της συντήρησης και των καυσίμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιπρόεδρος του τομέα εκπαίδευσης και εξομοιωτών της Elbit Systems, ο σχεδιασμός προβλέπει να καταγράφονται 2.000 ώρες πτήσεων ετησίως στους εξομοιωτές.

Το συμβόλαιο υπεγράφη το 2009 και κόστισε περί τα 115 εκατομμύρια ευρώ, για διάστημα δεκαπενταετίας. Ωστόσο, όπως υπολογίστηκε, οι περικοπές στις ώρες πτήσεις με τα μαχητικά θα εξοικονομήσουν ένα 3% από τον προϋπολογισμό της Αεροπορίας. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την κάλυψη του κόστους του κέντρου.

Οι εξομοιωτές θα είναι συνδεδεμένοι μέσω δικτύου υψηλής ταχύτητας, ώστε να επιτυγχάνεται η εκπαίδευση των χειριστών σε πακέτα αποστολών και σχηματισμούς. Το σύστημα προβολής είναι της βελγικής εταιρείας Barco και τα υπολογιστικά συστήματα της Elbit.

Όπως γίνεται κατανοητό, η απόφαση για μείωση δαπανών σε κάποιον τομέα, δεν είναι μια απλή και άμεση απόφαση. Προϋποθέτει την ύπαρξη ισοδύναμων… τα οποία θα διατηρήσουν το επιχειρησιακό επίπεδο αμετάβλητο ή τουλάχιστον δεν θα το επηρεάσουν σε βαθμό τέτοιο, που να δημιουργείται κενό στις μαχητικές ικανότητες. Η ελληνική πολιτική ηγεσία αρέσκεται απλά στο να εξαγγέλει μειώσεις, χωρίς να έχει μιλήσει μέχρι στιγμής για ισοδύναμα που θα διατηρήσουν σε υψηλό βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες. Αυτό δείχνει άγνοια σχεδιασμού, από άτομα που υποτίθεται ότι αναλαμβάνουν θέσεις στρατηγικού σχεδιασμού.

 

F-16 1

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: