Αρνητικές οι πρώτες δοκιμές του ΑΚ-12

Η τελευταία έκδοση των θρυλικών τυφεκίων Kalashnikov, το ΑΚ-12, ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές την Παρασκευή, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία. Όπως δήλωσε ο Ντμίτρυ Σεμιζόρωφ, επικεφαλής του κρατικού εργοστασίου Tochmash, το τυφέκιο παρουσίασε έναν αριθμό προβλημάτων και σειρά ελαττωμάτων, για τα οποία απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, λόγω απόρρητου.

Υπεύθυνη εταιρεία για την ανάπτυξή του είναι η Izmash, με τον διευθυντή της, Βλαντιμίρ Ζλόμπιν, να δηλώνει ότι στόχος των αρχικών δοκιμών είναι να παρουσιαστούν όλα τα προβλήματα και οι αδυναμίες του όπλου προκειμένου να επιλυθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για το τυφέκιο, που ενσωματώνει μερικά νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο Βλ. Ζλόμπιν δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας. Η έλλειψη ουσιαστικών παραγγελιών έχει οδηγήσει την εταιρεία ουσιαστικά στην πτώχευση. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να τη συγχωνεύσει με την εταιρεία Izmekh, υπό την εμπορική επωνυμία Kalashnikov.

AK12

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: