Νέοι πύραυλοι κρουζ για τα ινδικά Su-30MKI

Σε σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Su-30MKI προσβλέπει η ινδική πολεμική αεροπορία με την ολοκλήρωση πυραύλων κρουζ βεληνεκούς 300 χιλιομέτρων.

Το πυραυλικό σύστημα θα ολοκληρωθεί στα «Super Sukhoi», μια αναβαθμισμένη σε ηλεκτρονικά έκδοση του Su-30MKI, μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια ενώ η ινδική αεροπορία ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες αναζήτησης προσφορών σε διεθνές επίπεδο. Το νέο σύστημα θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τους γνωστούς Brahmos τους οποίους ήδη φέρουν περίπου 50 αεροσκάφη της αεροπορίας και οι οποίοι αφορούν σε πλήγματα εναντίων στόχων επιφάνειας. Το ζητούμενο είναι η δυνατότητα stand-off ώστε τα ινδικά αεροσκάφη να μπορούν να βάλουν εναντίον επίγειων στόχων οι οποίοι προστατεύονται αποτελεσματικά από πυκνό δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας.

 

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους υποψήφιους προμηθευτές του νέου συστήματος ωστόσο μπορεί κανείς να εικάσει ότι η Ρωσία με έναν πύραυλο κρουζ μεγαλύτερης εμβέλειας ή η Γαλλία με το σύστημα SCALP θα είναι παρόντες στο διαγωνισμό.

 

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ένοπλες Δυνάμεις, Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: