Ξεκινάει δοκιμές το νέο ρωσικό υποβρύχιο Alexander Nevsky

Το δεύτερο Ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Borei, το Alexander Nevsky, πρόκειται να ξεκινήσει τις δοκιμές αποδοχής προκειμένου να ενταχθεί στη δύναμη του Ρωσικού Ναυτικού μεταξύ του 2013 και 2014.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρία κατασκευής θαλάσσιες δοκιμές και δοκιμές λειτουργίας συστημάτων αν και υπολοίπονται οι έλεγχοι επιδόσεων ταχύτητας και ελιγμών. Το υποβρύχιο που κινείται χάρις σε έναν αντιδραστήρα OK-650 μπορεί να μεταφέρει 16 πυρηνικούς πυραύλους συμπεριλαμβανομένων και των νεότερων Bulava (SS-NX-30). Θεωρητικά, τα νέα σκάφη θα πετύχουν ταχύτητες 29 κόμβων και θα μπορούν να καταδυθούν σε βάθος 450 μέτρων, επιδόσεις που θα τα κατατάσσουν ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως και θα τα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολους στόχους για τα εχθρικά ναυτικά.

Το πρώτο σκάφος της κλάσης, το είναι έτοιμο προς παράδοση στο Ρωσικό Ναυτικό ενώ δύο ακόμα σκάφη, το Vladimir Monomakh και το Knyaz Vladimir είναι στη φάση της καθέλκυσης. Η κλάση Borei σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τις κλάσεις Typhoon και Delta-3/4 και ουσιαστικά θα ανανεώσει πλήρως τον ρωσικό στόλο βαλλιστικών υποβρυχίων αυξάνοντας ταυτόχρονα και την αξιοπιστία του ρωσικού δόγματος πυρηνικής αποτροπής.

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη, Ενοπλες Δυναμεις

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: