Στο Μνημόνιο και η Κύπρος… Τι γίνεται με το φυσικό αέριο

Πηγή: Sigma Live

Καταλυτικό ρόλο ώστε να πειστεί η κυβέρνηση να υπογράψει το μνημόνιο ήταν η πίεση που άσκησε ο ίδιος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στην Κυβέρνηση και ο ανώτερος Διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας Σπύρος Σταυρινάκης.

Σε λίγο αναμένεται να εκδωθεί και σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έκλεισαν όλα τα ακανθώδη, ζητήματα, ενώ όπως πληροφορούμαστε, μοναδική εκκρεμότητα είναι το ποσό που θα χρειαστούν οι τράπεζες, κάτι που αναμένεται να κλείσει με τον διαγνωστικό έλεγχο της Πίμκο.

Η αντίστροφή μέτρηση για την κατάληξη σε συμφωνία άρχισε από το πρωί με τη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια ότι βρισκόμαστε κοντά στην υπογραφή του Μνημονίου με την Τρόικα.

Γλιτώνει η CYTA – Τα βρήκαν με το Φυσικό Αέριο

Στην ατζέντα των ανοικτών κεφαλαίων δέσποζε το θέμα της διαχείρισης των εσόδων από το φυσικό αέριο, η αποκρατικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και η ΑΤΑ.

Για τη διαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο, η συμβιβαστική φόρμουλα που βρήκαν κυβέρνηση και νομική υπηρεσία, διασφαλίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απαντούμε στην Τρόικα πως θα πάρει τα λεφτά της. Η πρόταση παρέχει πλήρη ανεξαρτησία και αυτονομία στην κρατική εταιρεία. Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, εν αναμονή της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών.

Η συμφωνία έκλεισε κατόπιν σκληρής διαπραγμάτευσης ψες βράδι καθώς και άλλων επαφών του Προέδρου Χριστόφια στις Βρυξέλλες.

Επίσης συμφωνήθηκε όπως δεν ιδιωτικοποιηθεί η CYTA, κάτι το οποίο θα γίνει μόνο εάν το χρέος καταστεί μη βιώσιμο.

Αβέρωφ: Να κάνουμε τα μανίκια πάνω

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την συμφωνία Κυβέρνησης-Δανειστών ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα. Τόνισε ότι όλοι πρέπει να κάνουμε τα μανίκια πάνω, γιατί τα μέτρα θα είναι σκληρά και επώδυνα λόγω των λαθών που έγιναν. Υπογράμμισε ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και όλοι μαζί να στείλουμε μηνύματα εμπιστοσύνης τόσο προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα όσο και προς την οικονομία μας γενικότερα.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: