Η εφεδρεία στις ΗΠΑ. Μία ακόμα οπτική

Η σημασία της εφεδρείας (Εφεδρεία και Εθνοφυλακή) στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν περιορίζεται μόνο στο να υπάρχει για να ενεργοποιείται σε περίπτωσης έκτακτης ανάγκης και πολέμου. Αποτελεί όντως μια δεξαμενή άντλησης επιπλέον δυνάμεων, αλλά η ουσία είναι ότι αποτελεί και δεξαμενή άντλησης στελεχών, με σημαντικότατες επαγγελματικές ικανότητες που είναι χρήσιμες για την εύρυθμη λειτουργία των εν ενεργεία Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λογικής, είναι η τελευταία απόφαση του Αμερικανικού Στρατού να επιτρέψει στους ανθυπασπιστές και αξιωματικοί της Εθνοφυλακής και της Εφεδρείας να ενταχθούν στον Ενεργό Στρατό (Regular Army). Ο τελευταίος αντιμετωπίζει αρκετές φορές προβλήματα επάνδρωσης σε στελέχη αυτού του επιπέδου, με αποτέλεσμα να μένουν θέσεις κενές. Για παράδειγμα, οι αξιωματικοί όταν συμπληρώσουν τα απαιτούμενα χρόνια παραμονής στο στράτευμα, μετά την αποφοίτησή τους, αρκετά συχνά έχοντας ήδη πολεμήσει, αποχωρούν ψάχνοντας για ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι λοιπόν, με το πρόγραμμα Call to Active Duty 2013, ο στόχος είναι να προσελκύσουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθυπασπιστών, καθώς και αξιωματικούς στο βαθμό του λοχαγού και του ταγματάρχη. Ειδικά για τους αξιωματικούς, θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες ικανότητες ή/και πτυχία επιστημών, τεχνολογίας, μηχανολογίας και μαθηματικών.

Για τους ανθυπασπιστές οι απαιτούμενες ειδικότητες είναι: Στελέχη του Δικαστικού Σώματος, πληροφοριών, πιλότοι ελικοπτέρων UH-60, AH-64 και τεχνικοί ΜΕΑ.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: