ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Ελπίδες για κατάπαυση πυρός στην Γάζα

Όπως μετέδωσε ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός, Ισραηλινός αξιωματούχος μετέβη στο Κάιρο προκειμένου να συνομιλήσει με τους διαμεσολαβητές για μια πιθανή κατάπαυση πυρός, μέσα στις επόμενες ώρες. Το γεγονός αρνήθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ.

Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Μωχάμεντ Μόρσι, μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ύπαρξης πιθανότητας κατάπαυσης πυρός, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Καταβάλουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια να σταματήσουμε τις βιαιότητες, τόνισε ο Μ. Μόρσι.

Ο Αρχηγός της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, ταξίδεψε στο Κάιρο και συνομίλησε με τον Αιγύπτιο Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών, για την εξεύρεση λύσης. Η οργάνωση έχει λάβει διάφορες προτάσεις από διαφορετικές χώρες του κόσμου, για επίτευξη εκεχειρίας.

Ο Χ. Μεσάαλ ζητάει τον τερματισμό των ισραηλινών επιδρομών και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας. Οι Ισραηλινοί πάντως, μέχρι πριν από λίγες ώρες μιλούσαν για συνέχεια των επιχειρήσεων για άλλες δύο μέρες περίπου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εισβολής με χερσαίες μονάδες.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: