Βασιλικό Ναυτικό: προβλήματα στα υποβρύχια Astute

Σημαντικά σχεδιαστικά προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει η ολοκαίνουρια κλάση επιθετικών υποβρυχίων του Βασιλικού Ναυτικού, Astute. Είναι δε τέτοιας έκτασης τα προβλήματα ώστε μέχρι σήμερα το Astute δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τη μέγιστη ταχύτητα πλεύσης.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι η λειτουργία του συστήματος πρόωσης. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας PWR2 της Rolls-Royce κινεί τουρμπίνες ατμού οι οποίες βασίζονται σε παλαιότερες σχεδιάσεις (της κλάσης Trafalgar) με αποτέλεσμα η ισχύς του να μην μεταφράζεται αποδοτικά σε προωθητική δύναμη.  Η παλαιότερη σχεδίαση τωντουρμπίνων επιλέχθηκε για λόγους εξοικονόμησης αλλά φαίνεται ότι έχει το κόστος της καθώς η ανώτατη ταχύτητα του Astute απέχει ακόμα από την ονομαστική των 29 κόμβων.

Ταυτόχρονα έχουν παρουσιαστεί και άλλα πρόβληματα τα οποία αφορούν σε κακή προσαρμογή και εγκατάσταση εξοπλισμού στο εσωτερικό του, αλλά και στον τύπου του χαλκού που χρησιμοποιείται για τη θωράκιση του αντιδραστήρα. Έχει επίσης επισημανθεί αυξημένη οξείδωση σε κρίσιμα σημεία του πλοίου ανάμεσα στα οποία και οι θυρίδες των κατακλυζόμενων διαμερισμάτων. Αυτό αποτέλεσε και την αιτία της αδυναμίας του υποβρυχίου να καταδυθεί κατά τη διάρκεια άσκησης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2012.

Ο αξιωματικοί του Βασιλικού Ναυτικού επιμένουν ότι όλα αυτά τα προβλήματα εντάσσονται στα διαδικασία «ενηλικίωσης» του σκάφους και θα διορθωθούν σταδιακά ενώ τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα ενσωματωθούν στο σχεδιασμό των πλοίων που θα ακολουθήσουν. Η υπομονή ωστόσω των πολιτικών προϊσταμένων αλλά και των ΜΜΕ της Βρετανίας φαίνεται να εξαντλείται δεδομένης της γενικής οικονομικής στενότητας υπό την οποία λειτουργούν οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η Βρετανία έχει παραγγείλει συνολικά πέντα υποβρύχια της κλάσης Astute το κόστος των οποίων τελικά αυξήθηκε κατά 886 εκατομμύρια έναντι του αρχικά προϋπολογισθέντος ενώ οι καθσυτερήσεις ξεπέρασαν τους 43 μήνες!

Όπως διαρρέουν στελέχη του Βασιλικού Ναυτικού, το ναυτικό έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα από τις περικοπές και το τελευταίο που χρειάζεται είναι υποβρύχια με τεχνικά προβλήματα. Ας σημειωθεί ότι η κλάση Trafalgar την οποία αντικαθιστά το Astute  περιλαμβάνει σκάφη τα οποία θα έπρεπε προ πολλού να έχουν αποσυρθεί αλλά ακόμα επιχειρούν λόγω καθυστερήσεων στο πρόγραμμα του τελευταίου.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνη, Ενοπλες Δυναμεις

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: