Πλοίο της χρονιάς η κορβέτα Holland – Βίντεο

Το περιπολικό σκάφος Holland του Βασιλικού Ολλανδικού Ναυτικού κέρδισε το βραβείο του σκάφους της χρονιάς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ναυτικών βραβείων στο Ρότερνταμ, στις 8 Νοεμβρίου. Το βραβείο αφορούσε ναυπηγικές σχεδιάσεις και για αυτό ανταγωνίζονταν δέκα συνολικά πλοία.

Το Holland βγήκε πρώτο λόγω της επιτυχούς σχεδίασής του και το ότι χάρη σ’ αυτή, απαιτεί μόνο 50 άτομα για πλήρωμα. Η σχεδίαση φέρει ολοκληρωμένο ιστό, που ενσωματώνει εντός του κι επί αυτού όλα τα συστήματα τηλεπικοινωνιών ραντάρ και τους λοιπούς αισθητήρες.

Ακόμη, είναι το πρώτο πλοίο που διαθέτει γέφυρα ενός ατόμου, καθώς όλα υποστηρίζονται ηλεκτρονικά, και το πρώτο πλοίο στο οποίο η γέφυρα διοίκησης βρίσκεται από πίσω και μπορεί να διαχωριστεί με ανασυρόμενα τζάμια.

Ο οπλισμός της είναι ελαφρύς και μπορεί να φέρει ελικόπτερο του μεγέθους του ΝΗ90, καθώς και δύο μεγάλα ταχύπλοα σκάφη πολυεστερικής γάστρας. Θεωρείται από τις πλέον οικονομικές, καθώς εξασφαλίζει την κίνησή της από δύο κινητήρες ντίζελ και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πλοήγηση

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: