Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμφωνία Olympic και Aegean

 

(7/11/2012) Την παραπομπή της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποδεχόμενη σχετικό αίτημά της, ενέκρινε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη συνεδρίαση 73/5.11.2012.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού για την παραπομπή της υπόθεσης, δεδομένου ότι η συγκέντρωση επηρεάζει σημαντικά το εμπόριο μεταξύ των κρατών μελών και τον ανταγωνισμό στην ελληνική επικράτεια και σε έτερο κράτος μέλος.

Έκρινε, επίσης, ότι η προηγούμενη εξέταση της συγκέντρωσης μεταξύ των ίδιων εταιριών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010-2011 θα διευκολύνει την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο αρχών, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνδράμει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την εξέταση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού να αναλάβει τον κύριο ρόλο στην αξιολόγηση της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη, δεδομένου ότι οι δύο επιτροπές αποτελούν μέρη του ίδιου ενιαίου συστήματος. Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη όσον αφορά την ταχεία εξέταση του ζητήματος, καθώς η εμπειρία που έχει αποκομίσει από την αξιολόγηση του αιτήματος των δυο εταιρειών το 2010 βοηθά να διαπιστώσει άμεσα τις θεμελιώδεις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των συνθηκών του 2010 και των σημερινών σε σχέση με την αγορά, τον ανταγωνισμό, αλλά και τις παραμέτρους της συμφωνίας.

Πηγή: www.capital.gr

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: