Υπόδειγμα στρατηγικής ανάπτυξης το Dubai World Central

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το Dubai World Central, παρουσίασε τεράστια αύξηση στην κίνηση πτήσεων μεταφοράς εμπορευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι πτήσεις της κατηγορίας αυτής μετέφεραν 58,423 τόννους το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με τους 26.570 της ίδιας περιόδου πέρυσι. Δηλαδή, πρόκειται για αύξηση 120% Συνολικά για το πρώτο εννιάμηνο του 2012, σε σύγκριση πάντα με την ίδια περίοδο του 2011, η αύξηση ήταν της τάξης του 178%. Αντίστοιχα, οι κινήσεις των αεροσκαφών το τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 42%.

Οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στη γενικότερη στρατηγικής του εμιράτου και στη διοίκηση του αεροδρομίου. Πέρυσι οι ιθύνοντές του, πέτυχαν να προσελκύσουν πτήσεις, τσάρτερ και προγραμματισμένες, επικοινωνώντας τα οφέλη που δημιούργησε η κυβέρνηση. Για παράδειγμα έγινε απευθείας οδική σύνδεση με το λιμάνι Jebel Ali και την ελεύθερη ζώνη εμπορίου με την ίδια ονομασία. Ήδη 36 αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του, ενώ διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την προσέλκυση επιπλέον.

Πρόκειται για υπόδειγμα επιχειρηματικότητας και στρατηγικού σχεδιασμού. Ίσως κάποτε γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα. Σίγουρα όχι όσο είμαστε χαμένοι στις αποκρατικοποιήσεις και στην άγνοια της αξίας ενός αεροδρομίου. Απλά για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: