Καλάσνικωφ καλεί… Μόσχα, επειγόντως!

 

Ο Μιχαήλ Καλάσνικωφ, ο θρυλικός σχεδιαστής του αυτόματου τυφεκίου Καλάσνικωφ ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την πτώση της εταιρείας. Αυτό ζήτησαν με επιστολή τους 16 συνολικά άτομα της εταιρείας, τονίζοντας ότι η παραγωγή στο εργοστάσιο Izmash έπεσε στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο και πως όλο το εξειδικευμένο και τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό φεύγει, λόγω των πολύ κακών αμοιβών, που φτάνουν τα 320 δολλάρια το μήνα.

 

 

Στην επιστολή τους αναφέρουν « Βλαντμιρί Βλαντιμίροβιτς, είμαστε αναγκασμένοι να στραφούμε προς εσένα λόγω της καταστροφικής κατάστασης που επικρατεί σε αυτό που κάποτε ήταν ένας γίγαντας. Είναι πικρό και ντροπιαστικό να βλέπουμε κάτι το οποίο χτίστηκε επί μία και πλέον γενιά, να καταστρέφεται. Σήμερα, η παραγωγή είναι η χαμηλότερη όλων των εποχών. Στο όνομα των βετεράνων που πέρασαν την περισσότερη από τη ζωή τους εργαζόμενοι στην Izmash, σου ζητούμε να σώσεις την εταιρεία μας».

Η εταιρεία, όπως και πολλές άλλες αμυντικές βιομηχανίες της Ρωσίας, μαστίζονται από σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, όντας πλέον σκιά του εαυτού τους επί Σοβιετικής Ένωσης. Η έννοια της τεχνολογικής προόδου έχει παραγκωνιστεί μπροστά στην προσπάθειά τους να τα βγάλουν πέρα με τα υπάρχοντα μέσα. Άλλα σοβαρότατα προβλήματα είναι οι υπερκοστολογήσεις και το διεφθαρμένο καθεστώς που διέπει τις προμήθειες, με αποτέλεσμα τα προϊόντα τους να είναι πανάκριβα ακόμα και για την ίδια τη Ρωσία. Από την πλευρά τους οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοινώνουν πληθώρα προγραμμάτων, τα οποία τελικά δεν υλοποιούνται.

 

Σχετικά άρθρα:
Χωρίς αντίπαλο η Ρωσική Αεροπορία το 2020 (;)
Μεγάλες απώλειες για την Gazprom. Τι θα γίνει με τα εξοπλιστικά της Ρωσίας;

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: