Ήρθε η πρώτη επιτυχία των Κούρδων απεργών πείνας

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι προχθές διατυμπάνιζε από την Γερμανία όπου βρέθηκε, ότι οι Κούρδοι απεργοί πείνας κάνουν θέατρο και πως δεν υπάρχει ουσιαστικά απεργία πείνας, ενώ ταυτόχρονα έλεγε ότι οι τρομοκράτες (σ.σ. το ΡΚΚ) τρώνε αρνίσια κεμπάπ. Οι Κούρδοι κρατούμενοι είχαν ως αίτημα να μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα την κουρδική γλώσσα στα σχολεία και στα δικαστήρια, και να σταματήσει η απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, με τελικό στόχο την άφεσή του.

Σήμερα, βέβαια, τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Τ. Ερντογάν έδωσε εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, να ολοκληρώσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους κατηγορουμένους να χρησιμοποιούν την κουρδική γλώσσα στα δικαστήρια!

Το αστείο είναι ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπυλέντ Αρίντς δήλωσε πως οι κρατούμενοι δεν χρειάζεται να οδηγούνται σε επικίνδυνες απεργίες πείνας για να εκφράσουν τα αιτήματά τους… καλώντας τους να τις τερματίσουν. Έτσι, οι ανύπαρκτες απεργίες πείνας του Τ. Ερντογάν μετατράπηκαν σε επιτυχίες των Κούρδων…

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: