Η κορβέτα Gowind γίνεται «αστακός»

Τα ναυπηγεία της DCNS πέτυχαν προσφάτως την πώληση της εξοπλισμένης έκδοσης της γνωστής κορβέτας Gowind. Η Gowind Combat, όπως είναι γνωστή, θα αποκτηθεί από το Μαλαισιανό Ναυτικό. Οι κορβέτες θα ναυπηγηθούν εγχώρια στα ναυπηγεία Bousteaud Naval Shipyard.

Η εξοπλισμένη έκδοση της οικογένειας των Gowind, έχει εκτόπισμα 2.400 τόννων, είναι μήκους 105 μέτρων και ο οπλισμός της θα είναι υπολογίσιμος. Το σκάφος θα φέρει ολοκληρωμένο ιστό, εντός του οποίου βρίσκονται, το τρισδιάστατο ραντάρ και όλα τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και οι αισθητήρες.

Εκτός από αντιαεροπορικές ικανότητες και δυνατότητα προσβολής στόχων επιφανείας, οι κορβέτες θα διαθέτουν και ανθυποβρυχιακές, μέσω του σόναρ στην πλώρη και του συρόμενου στην πρύμνη. Όλα τα υποσυστήματα του σκάφους ελέγχονται από το σύστημα μάχης SETIS.

Στον οπλισμό της θα περιλαμβάνεται ένα πυροβόλο των 76 χλστ στην πλώρη, δύο πλευρικά πυροβόλα των 20 ή 30 χλστ, μέχρι οκτώ πύραυλοι επιφανείας – επιφανείας MM40 Block 3 Exocet, κάθετος εκτοξευτής αντιαεροπορικών πυραύλων VL MICA (χωρητικότητα 8 έως 16 βλήματα), τορπιλοσωλήνες MU90, μαζί με τη δυνατότητα φιλοξενίας ελικοπτέρου ή μη επανδρωμένου αεροχήματος.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: