Ήρθε η νέα Combattante… Βίντεο

Τα γαλλικά ναυπηγεία CMN παρουσίασαν στην έκθεση Euronaval 2012 το σύγχρονο απόγονο των ταχέων περιπολικών κατευθυνομένων βλημάτων Combattante, που υπηρετούν εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου με το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας.

Η νέα Combattante φέρει την κωδική ονομασία FS56 και συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της ταχύτητας και της ισχύς κρούσης, με προσιτό κόστος και με ποικιλία σύγχρονων συστημάτων. Έτσι οι νέες Combattante FS56 μπορούν, ανάλογα με τις διαμορφώσεις τους, να αντιμετωπίσουν όλο το φάσμα των απειλών, εναέριων, επιφανείας ή συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Σχεδιαστικά το σκάφος είναι μήκους 56 μέτρων, με βύθισμα 2,1 μέτρων και πλάτους 8,2 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 38 κόμβοι και η μέγιστη ακτίνα δράσης 2.500 ναυτικά μίλια. Το συνολικό πλήρωμα αποτελείται από 32 άτομα.

Ο οπλισμός μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη και της αποστολής.

Ειδικότερα, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα και οι αισθητήρες βρίσκονται στον ολοκληρωμένο ιστό C-MAST. Εκεί βρίσκεται το ραντάρ ναυτιλίας, το ραντάρ ελέγχου πυρός, το ραντάρ 3D και 2D, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τηλεπικοινωνιών και οι εκτοξευτές αντιμέτρων. Η κατασκευή του έγινε σε συνεργασία μεταξύ της CMΝ, της Cassidian και της Ineo Defense.

Ο οπλισμός είναι εντυπωσιακός, δεδομένου και του μεγέθους του. Μπορεί να τοποθετηθεί πυροβόλο 76 χλστ της Oto Melara, ένα πυροβόλο 40 χλστ Bofors 40 Mk4 – το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με σύστημαRAM, δύο πλευρικά πυροβόλα των 20 ή 30 χλστ και τέλος, μέχρι οκτώ πυραύλους επιφανείας – επιφανείας MM40 Block 3 Exocet.

Δείτε βίντεο της νέας ΤΠΚ στον ακόλουθο σύνδεσμο: CMN COMBATTANTE FS56

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: