Ιρανικά πολεμικά, ισραηλινά μαχητικά και οι διάφορες θεωρίες…

Δύο πολεμικά πλοία του Ιρανικού Ναυτικού έδεσαν στο Port Sudan, σύμφωνα με το ημι-επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars. Με βάση το πρακτορείο IRNA, τα δύο πλοία είναι η κορβέτα Shahid Naqdi και ένα μεταφορικό, το οποίο σύμφωνα με άλλες πηγές είναι επίσης πολεμικό – κρούσης. Οι κυβερνήτες των δύο πλοίων θα συναντηθούν με την ηγεσία του ναυτικού του Σουδάν.

Η άφιξή τους έγινε πέντε ημέρες μετά τις εκρήξεις στο εργοστάσιο κατασκευής πυρομαχικών και όπλων στο Χαρτούμ. Όπως αναφέρει και ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός Press TV, ο 22ος στόλος του Ιρανικού Ναυτικού βρίσκεται στις ακτές του Τζιμπουτί και στα Στενά Μπαμπ αλ-Μάντεμπ.

Πηγές αναφέρουν ότι το εργοστάσιο καταστράφηκε από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, λόγω του ότι κατασκεύαζε όπλα και πυρομαχικά για λογαριασμό του Ιράν. Είναι πολύ πιθανό να ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς το Ιράν δημιουργεί «βιτρίνες» για τον εξοπλισμό του και το πυρηνικό πρόγραμμα. Δηλαδή, εταιρείες οι οποίες είναι σε άλλες χώρες, καθώς το Ιράν είναι υπό διεθνείς περιορισμούς.

Έτσι, εταιρείες σε γειτονικές ή φίλιες χώρες, λειτουργούν ως κάλυψη για τη διεξαγωγή των παράνομων ενεργειών. Το ερώτημα του για ποιο λόγο η Τεχεράνη χρησιμοποιούσε ένα τέτοιο εργοστάσιο, την στιγμή που και η ίδια μπορεί να παράξει πυρομαχικά και όπλα δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί, κάνοντας εικασίες πάντα. Από το Σουδάν είναι εύκολο να περάσουν όπλα στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω της Αιγύπτου.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύεται ότι η καταστροφή του εργοστασίου από τα υποτιθέμενα ισραηλινά μαχητικά, ήταν πρόβα για πλήγμα κατά του Ιράν. Αν δεχτούμε μία τέτοια υπόθεση εργασίας, τότε δεν έχουμε παρά να χρεώσουμε αντίστοιχες ενέργειες τα περασμένα χρόνια, στις οποίες περιλαμβάνεται και πλήγμα κατά οχήματος με στελέχη της Αλ Κάιντα, και πάλι στο Σουδάν.

Φυσικά για το στρατιωτικό σκέλος, κάτι τέτοιο θα πρέπει να εμπλέξει και την ηγεσία της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες δεν εντόπισαν τα ισραηλινά μαχητικά κατά την πτήση τους προς το Σουδάν. Μια ματιά στο χάρτη είναι αρκετή, πριν προχωρήσουμε σε διάφορες θεωρίες συνωμοσιολογικού χαρακτήρα.

Μάλλον θα ήταν πιο εύκολο να υπάρξει δολιοφθορά στο εργοστάσιο, παρά τόσο μακρινή πτήση πακέτου ισραηλινών μαχητικών σε εχθρικούς εναέριους χώρους. Εκτός από σημαντικό αριθμό μαχητικών, θα χρειαζόταν αεροσκάφη/-ος διοίκησης κι ελέγχου, πλατφόρμες και προσωπικό έρευνας και διάσωσης, και αεροσκάφος ανεφοδιασμού. Και φυσικά, ακραία φιλοκυβερνητικοί ελεγκτές αεράμυνας στα ραντάρ και τα συστήματα αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου, οι οποίοι δε θα διέρρεαν τα όσα θα είδαν στις οθόνες τους.

Οι Ισραηλινοί πιλότοι και στρατιωτικοί χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού για τις ικανότητές τους. Μακάρι και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να έμοιαζαν σε κάποια πράγματα τις Ισραηλινές. Οι τελευταίες, όμως, δεν αποτελούνται από υπεράνθρωπους, ούτε από Ράμπο. Αποτελούνται από άτομα με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού. Κι αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα όσα συνωμοσιολογικά διαρρέουν, μέχρι και για το τι πλατφόρμες συμμετείχαν στην υποτιθέμενη επιχείρηση βομβαρδισμού. Εξάλλου, στην Αφρική δραστηριοποιούνται πολλές ισραηλινές εταιρείες ασφαλείας ή στελέχη τους ή άλλες εταιρείες – βιτρίνες. Και δε θα προκαλούσε εντύπωση αν στις εταιρείες αυτές εργάζονται πρώην στελέχη της ελίτ των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ. Το ίδιο ισχύει και για τους Αμερικανούς, οι οποίοι πέραν των άλλων έχουν  εξοπλισμένα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα στο Τζιμπουτί για πλήγματα κατά της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Το ίδιο και για τους Γάλλους, που έχουν μεγάλη στρατιωτική βάση στο γειτονικό Τζιμπουτί. Τελικά πως καταστράφηκε το εργοστάσιο…; Ας εξετάσουμε πρώτα τα δεδομένα με λίγη ουσιαστική λογική πριν αρχίσουμε να ξεφεύγουμε, ψάχνοντας για καλά κρυμμένα μυστικά, μάγισες και στην κυριολεξία παιχνίδια «πολέμου»… ως συνήθως.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: