Παρουσίαση κρίσιμης τεχνολογίας από την SAAB

Η Saab Sensis Corporation και η Aveillant θα προχωρήσουν στην τεχνολογική επίδειξη ολοκληρωμένου συστήματος, το οποίο αφαιρεί τις παρεμβολές που προκαλούν στα ραντάρ οι ανεμογεννήτριες. Η τεχνολογία θα μπορεί να εγκατασταθεί στα συστήματα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας.

Πρόκειται για πολύ σημαντική τεχνολογική καινοτομία της Saab, δεδομένου ότι οι ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα αυξάνονται συνεχώς. Λόγω της θέσης τους είναι πολύ πιθανό να δημιουργούν προβλήματα στην αεροπλοΐα, με άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων. Με άλλα λόγια, είναι μια τεχνολογική καινοτομία η οποία δίνει τη δυνατότητα σε δύο σημαντικότατους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Το πρόγραμμα θα καταδείξει την ομαλή λειτουργία, μέσω της συλλογής στοιχείων από το τρισδιάστατο ολογραφικό ραντάρ, μαζί με αυτά από το συμβατικό ραντάρ του αεροδρομίου της Γλασκώβης. Η τεχνολογία διάχυσης της Saab Sensis θα συνθέτει τα δεδομένα σε μορφή ASTERIX ATM.

Σε δεύτερη επίδειξη που θα γίνει, θα χρησιμοποιηθούν δεδομένα από το Saab Sensis Wide Area Multilateration (WAM), το συμβατικό ραντάρ και το ολογραφικό ραντάρ, επιδεικνύοντας τη δυνατότητα συνεργασίας συνεργαζόμενων και μη-συνεργαζόμενων πηγών επιτήρησης. Με το WAM ουσιαστικά γίνεται τριγωνισμός με βάση τα σήματα πομπών, τα οποία εκπέμπονται παθητικά ή έπειτα από ενεργοποίηση, παρέχοντας ανανέωση δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: