Ξεκινάει η παραγωγή του νέου Apache ΑΗ-64Ε

Την απόφαση να ξεκινήσει η παραγωγή πλήρους ρυθμού (full rate production) της νέας και εξελιγμένης έκδοσης του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64D Block III ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο κατά τη διάρκεια της AUSA 2012. Το πρώτο ελικόπτερο χαμηλού ρυθμού αρχικής παραγωγής (slow initial rate production) άφησε τα εργοστάσια της Boeing το Νοέμβριο του 2011.

Το νέο Apache, το οποίο ο Αμερικανικός στρατός μετονόμασε σε AH-64E, θα προσφέρει περίπου 26 καίριας σημασίας τεχνολογικές βελτιώσεις που θα καταστήσουν και πάλι το εμπορικά επιτυχημένο ελικόπτερο αξιόμαχο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αμερικανικού στρατού. Προγραμματίζεται να  καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά από την ακύρωση του προγράμματος RAH-66 Comanche το οποίο θυσιάστηκε λόγω υψηλού κόστους ανάπτυξης.

Πηγή: Boeing

Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει αναβαθμισμένο Ραντάρ Ελέγχου Πυρός με πλήρως κατευθυνόμενη κεραία αλλά και με δυνατότητα σύντηξης δεδομένων με το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα πρόσκτησης στόχων Arrowhead. Επίσης αναβαθμίζεται το Ολοκληρωμένο Σύστημα Αντιμέτρων, εγκαθίσταται καινούργιος πομπός laser και καινούργιο σύστημα σύντηξης δεδομένων μεταξύ του FLIR, της κάμερας CCD και το συστήματος αναγνώρισης στόχων ενώ ακόμα και το αεροσκάφος θα εφοδιαστεί με καινούριο κιβώτιο και ρότορες. Οι ιθύνοντες της Boeing τονίζουν ότι μέρος των παραπάνω τροποποιήσεων και αναβαθμίσεων που θα αυξήσουν τόσο τις δυνατότητες όσο και την αξιοπιστία του αεροσκάφους έχει προκύψει από την απευθείας μεταφορά τεχνολογίας από το RAH-66.

Ο ακριβής αριθμός ελικοπτέρων που θα αναβαθμιστούν παραμένει άγνωστος εντούτοις είναι γνωστή η πρόθεση του Αμερικανικού Στρατού να αποσύρει σταδιακά παλαιότερες εκδόσεις του ελικοπτέρου και να κρατήσει σε υπηρεσία ένα στόλο αμιγώς εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνη, Ενοπλες Δυναμεις

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: