Η αντιαεροπορική FREMM στην Euronaval – Βίντεο

Η DCNS παρουσιάζει στην έκθεση Euronaval τη νέα έκδοση της φρεγάτας FREMM, την FREMM-ER (Extended Range), η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες για αντιαεροπορική / αντιβαλλιστική άμυνα περιοχής. Η Α/Α θα είναι συμπληρωματική των υπολοίπων αποστολών που καλύπτει η «συμβατική» FREΜΜ με το ποντιζόμενο σόναρ και του πυραύλους πλεύσης Scalp.

(Φωτογραφία: DCNS)

Η νέα έκδοση θα μοιράζεται το ίδιο σκάφος και τη γενικότερη σχεδίαση με τις γνωστές μέχρι σήμερα FΡΕΜΜ. Η διαφορά θα εντοπίζεται στο ότι οι δύο ιστοί που διέθετε το σκάφος, έναν για το ραντάρ Herakles κι έναν για το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, θα αντικατασταθούν από έναν. Στην επιφάνεια του νέου ιστού, θα υπάρχουν οι επιφάνειες του νέου ραντάρ που ανέπτυξε η Thales και το οποίο θα είναι το Sea Fire 500 (SF500).

Η σχεδίαση του SF500 είναι αντίστοιχη, όπως αναφέρει η εταιρεία, με το αμερικανικό AEGIS – AN/SPY-1D.

Στον οπλισμό της θα μπορεί να συμπεριληφθεί πυροβόλο 127 χλστ, πύραυλοι Aster 30 Block 2 εκτοξευόμενοι από το σύστημα SYLVER A70 και βλήματα επιφανείας – επιφανείας Exocet MM40 Block 3. Τέλος, θα μπορεί να φιλοξενεί δύο ελικόπτερα του μεγέθους του ΝΗ90 NFH.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: