Νέος κινητήρας για τα άρματα M1 Abrams

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της US Army Association, η General Dynamics Land Systems έκανε μια ανακοίνωση με ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον. Ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει έκδοση του άρματος Abrams με σύγχρονο, οικονομικό κινητήρα, ο οποίος θα τροφοδοτείται με ντίζελ.

 

 

Στόχος της εταιρείας είναι να καταστήσει το Abrams οικονομικότερο σε σχέση με τα επίπεδα κατανάλωσης του κινητήρα με τουρμπίνα. Ταυτόχρονα με τη μείωση του κόστους ανά χιλιόμετρο, αυξάνεται η ακτίνα δράσης του (αυτονομία), μειώνεται η ανάγκη για συντήρηση και μειώνεται ολόκληρος ο όγκος διοικητικής μέριμνας που απαιτείται. Ο τελευταίος αποτελείται από τα οχήματα μεταφοράς καυσίμου, το τεχνικό προσωπικό, τη ροή ανταλλακτικών και την ανάγκη για προστασίας όλων αυτών.

Το γεγονός έχει φυσικά ενδιαφέρον και για την περίπτωση που αποφασιστεί να αποκτηθούν άρματα του τύπου από τον Ελληνικό Στρατό. Βέβαια, προς το παρόν αυτό θα περιοριστεί στο επίπεδο του γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς ακόμα κι αν γίνει η απόκτηση των μεταχειρισμένων Abrams, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποκτηθούν με νέους κινητήρες, καθώς το κόστος τους θα ανέβαινε κατακόρυφα, παρά τα αδιαμφισβήτητα προτερήματα από άποψης κόστους κύκλους ζωής.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: