Ξεκινούν οι δοκιμές του νέου πυροβόλου Bofors 40 Mk4 (βίντεο)

Έτοιμο για τις πρώτες δοκιμές στη θάλασσα είναι το προτότυπο του Bofors 40 Mk4 της BAE, του διαδόχου του όχι ιδιαίτερα επιτυχημένου Mk3 NGS (με δύο μόνο πελάτες παγκοσμίως). Το νέο ναυτικό πυροβόλο προσφέρει εκείνα τα χαρακτηριστικά που στερούνταν το προηγούμενο μοντέλο και του οποίου του κόστισε μια ολόκληρη αγορά, στην οποία ο ανταγωνιστής OTO Melara φαίνεται να υπερτερεί. Το νέο Mk4 είναι μικρότερο κατά 40% σε βάρος, σε όγκο και σε… τιμή!

Η τέταρτη έκδοση του Bofors 40 φέρει 30 πυρομαχικά των 40 χιλιοστών και μπορεί να διατηρεί άλλα 70 σε ειδική θήκη κάτω από τον πυργίσκο. Μπορεί έτσι να διατηρεί διπλή τροφοδοσία ακόμα και διαφορετικών πυρομαχικών, ανάμεσα στα οποία και τα θραυσματικά με προγραμματιζόμενο πυροσωλήνα Bofors 3P των 40 χιλιοστών. Έτσι το πυροβόλο έχει τη δυνατότητα να εκτελεί βολές σε διαφορετικά προφίλ πυροσωλήνα,   προσέγγισης και κρούσης για αντιεροπορικά πυρά, χρονοκαθυστέρησης για μικρούς στόχους επιφανείας, κρούσης για μεγάλες μονάδες επιφανείας, διάτρησης για προστατευμένα σκάφη και απλής προσέγγισης. Το σταθεροποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός είναι ψηφιακό και τροφοδοτείται από ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες στο ορατό και στο υπέρυθρο φάσμα.

Οι δοκιμές στη θάλασσα θα γίνουν πάνω στο περιπολικό σκάφος HrMS Jagaren  με τη συνεργασία της BAE Systems Bofors,της Σουηδικής Αρχής Αμυντικού Υλικού και του Σουηδικού Ναυτικού.


Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: